PELATIHAN PEMBUATAN PUPUK ORGANIK CAIR DENGAN BIO AKTIVATOR DI KENAGARIAN PANCUNG TABA KECAMATAN BAYANG UTARA KABUPATEN PESISIR SELATAN

Ediwirman Ediwirman

Abstract


Increased production in agriculture affects the income and welfare of farmers. One of the factors that determine agricultural production is the availability of sufficient nutrients for plants through fertilization. Fertilizers given in addition to chemical fertilizers (inorganic) can also be given liquid organic fertilizer (POC). Liquid organic fertilizer is essential in improving soil fertility and increasing the availability of nutrients needed by plants. This service aims to make farmers understand the importance of liquid organic fertilizer and develop it independently as an alternative fertilizer by utilizing local resources. The service is carried out in socialization and training in the manufacture of liquid organic fertilizers. Liquid organic fertilizer uses local raw materials derived from animal manure and agricultural waste such as livestock manure and husks enriched with bio activators such as EM4 and Trico G. The service has shown that farmers understand the use of liquid organic fertilizers and are technically able to prepare them properly. Good. Liquid organic fertilizer of good quality can be obtained through a fermentation process for 14 days and then applied repeatedly to various cultivated plants.


Keywords


Training, Liquid Organic Fertilizer, Bioactivator

Full Text:

PDF

References


Djuarnani, N, Kristian, & Setiawan. B.S. (2005). Cara Cepat Membuat Kompos. Agromedia Pustaka. Jakarta.

Sundari. E, E. Sari, Rinaldo. R. (2012). Pembuatan pupuk organik cair menggunakan bioaktivator Bioscb dan EM4. Prosiding SNTK TOPI. https://www.academia.edu

Fatirahma, F, & Kastono, D. (2020). Pengaruh Pupuk Organik Cair Terhadap Hasil Bawang Merah (Allium cepa L.) di Lahan Pasir. Vegetalika, 9(1), 305. https://doi.org/10.22146/veg.47792

Febrianna, M., Prijono, S., & Kusumarini, N. (2018). Pemanfaatan Pupuk Organik Cair Untuk Meningkatkan Serapan Nitrogen Serta Pertumbuhan Dan Produksi Sawi (Brassica juncea L .) Pada Tanah Berpasir. Tanah Dan Sumberdaya Lahan, 5(2), 1009–1018.

Handoko, B., Rochman, B. N, & Kurniawati. A. (2020). Konsentrasi Larutan Gula dan Efektif Mikroorganisme Terhadap Kualitas Pupuk Organik Cair Sampah Pasar. Jurnal.Polibara., 6(1), 1–6. https://jurnal.polibara.ac.id/index.php/agrosains/article/view/104

Huda, K.M, Latifah, & Prasetyo, T.A (2013). Pembuatan Pupuk Organik Cair Dari Urin Sapi Dengan Aditif Molasses Metode Fermentasi. Indonesian Journal of Chemical Science, 2(3). https://journal.unnes.ac.id/sju/index.php/ijcs/article/view/1993

Jalaluddin, J., ZA, Nasrul., & Syafrina, R. (2017). Pengolahan Sampah Organik Buah- Buahan Menjadi Pupuk Dengan Menggunakan Effektive Mikroorganisme. Jurnal Teknologi Kimia Unimal, 5(1), 17. https://doi.org/10.29103/jtku.v5i1.76

Jamilah, & Novita, E. (2016). Pengaruh Pupuk Organik Cair Crocober Terhadap Tanaman Bawang Merah (Allium ascalonicum L.). Ipteks Terapan, 2(8), 67–73. http://ejournal.kopertis10.or.id/index.php/jit/article/view/340-1532/121

Juliana, Umrah, & Asrul. (2017). Pertumbuhan Miselium Trichoderma sp. pada Limbah Cair Tempe dan Limbah Air Kelapa. Biocelebes, 11(2), 52–59.

Lepongbulan, W., Tiwow, V. M. A., & Diah, A. W. M. (2017). Analisis Unsur Hara Pupuk Organik Cair dari Limbah Ikan Mujair (Oreochromis mosambicus) Danau Lindu dengan Variasi Volume Mikroorganisme Lokal (MOL) Bonggol Pisang. Jurnal Akademika Kimia, 6(2), 92. https://doi.org/10.22487/j24775185.2017.v6.i2.9239

Likur, A.A.A, Talahaturuson, A., & Rumahlewang, W. (2016). Pertumbuhan Agens Hayati Trichoderma harzianum Dengan Berbagai Tingkat Dosis Pada Beberapa Jenis Kompos. Jurnal Budidaya Pertanian, 12(2), 89–94. https://ojs3.unpatti.ac.id/index.php/bdp/article/view/328/286

Charisma, M, Y. S.Rahayu, & Isnawati. (2012). Pengaruh Kombinasi Kompos Trichoderma Dan Mikoriza Vesikular Arbuskular (MVA) Terhadap Pertumbuhan Tanaman Kedelai (Glycine Max (L.) Merill) pada Media Tanam Tanah Kapur. LenteraBio, 1(3), 111–116.

Meriatna, Suryati, & Fahri, A. (2019). Pengaruh Waktu Fermentasi dan Volume Bio Aktivator EM4 (Effective Microorganisme) pada Pembuatan Pupuk Organik Cair (POC) dari Limbah Buah-Buahan. Jurnal Teknologi Kimia Unimal, 7(1), 13. https://doi.org/10.29103/jtku.v7i1.1172

Musnamar, E. I. (2003). Pupuk organik padat. Penebar Swadaya. Jakaarta.

Niis, A., & Nik, N. (2017). Pengaruh Dosis dan Frekuensi Aplikasi Pupuk Organik Cair (POC) terhadap Pertumbuhan dan Hasil Padi (Oryza sativa L.). Savana Cendana, 2(01), 4–7. https://doi.org/10.32938/sc.v2i01.77

Nur, T., Noor, A. R., & Elma, M. (2018). Pembuatan Pupuk Organik Cair Dari Sampah Organik Rumah Tangga Dengan Bioaktivator EM4 (Effective Microorganisms). Konversi, 5(2), 5. https://doi.org/10.20527/k.v5i2.4766

Nurlianti, & Prihanani. (2018). Peran Dekompeser dalam Pembuatan Kompos dari Limbah Padi dan Limbah Sawit. Jurnal Agroqua, 16(1), 32–41.

Pangaribuan, D. H., Ginting, Y. C., Saputra, L. P., & Fitri, H. (2017). Aplikasi Pupuk Organik Cair dan Pupuk Anorganik terhadap Pertumbuhan, Produksi, dan Kualitas Pascapanen Jagung Manis (Zea mays var. saccharata Sturt.). Jurnal Hortikultura Indonesia, 8(1), 59. https://doi.org/10.29244/jhi.8.1.59-67

Ramadhan, B. W., Putra, I. H., & Ratnawati, R. (2019). Pemanfaatan Limbah Buah Untuk Pupuk Organik Cair Dengan Penambahan Bioaktivator EM4. Jurnal Sains &Teknologi Lingkungan, 11(1). https://doi.org/10.20885/jstl.vol11.iss1.art4

Rangkuti, N. P. J., Mukarlina, & Rahmawati. (2017). Pertumbuhan Bayam Merah (Amaranthus tricolor L .) yang diberi Pupuk Kompos Kotoran Kambing dengan Dekomposer Trichoderma harzianum. Jurnal Protobiont, 6(3), 18–25.

Roidah, I. S. (2013). Manfaat Penggunaan Pupuk Organik untuk Kesuburan Tanah. Jurnal Bonorowo, 1(1), 30–43.

Sepwanti, C., Rahmawati, M., & Kesumawati, E. (2014). Pengaruh Varietas Dan Dosis Kompos Yang Diperkaya Trichoderma harzianum Terhadap Pertumbuhan dan Hasi Tanaman Cabai Merah (Capsicum annuum L.). Jurnal Kawista Agroteknologi, 1(1), 68–74.

Sutedjo, M. M. (2010). Pupuk dan Cara Pemupukan. Rineka Cipta. Jakarta

Suwardiyono, S., Maharani, F., & Harianingsih, H. (2019). Pembuatan Pupuk Organik Cair Dari Air Rebusan Olahan Kedelai Menggunakan Effective Mikroorganisme. Jurnal Inovasi Teknik Kimia, 4(2). https://doi.org/10.31942/inteka.v4i2.3024

Suyanto, A., & Irianti, A. T. P. (2015). Efektivitas Trichoderma sp dan Mikro Organisme Lokal (MOL) Sebagai Dekomposer Dalam Meningkatkan Kualitas Pupuk Organik Alami Dari Beberapa Limbah Tanaman Pertanian. Agrosains, 12(2), 1–7.

Widyabudiningsih, D., Troskialina, L., Fauziah, S., Shalihatunnisa, S., Riniati, R., S. Djenar, N., Hulupi, M., Indrawati, L., Fauzan, A., & Abdilah, F. (2021). Pembuatan dan Pengujian Pupuk Organik Cair dari Limbah Kulit Buah-buahan dengan Penambahan Bioaktivator EM4 dan Variasi Waktu Fermentasi. IJCA (Indonesian Journal of Chemical Analysis), 4(1), 30–39. https://doi.org/10.20885/ijca.vol4.iss1.art4

Yasin, S. M. (2016). Respon Pertumbuhan Padi (Oryza sativa L.) Pada Berbagai Konsentrasi Pupuk Organik Cair Daun Gamal. Jurnal Galung Tropika, 5(1), 20–27. https://www.jurnalpertanianumpar.com/index.php/jgt/article/view/129

Yuniarti, A., Suriadikusumah, A., & Gultom, J. U. (2017). Pengaruh Pupuk Anorganik dan Pupuk Organik Cair Terhadap pH, N-total, C-organik, dan Hasil Pakcoy pada Inceptisols. Prosiding Pertanian Dan Tanaman Herbal Berkelanjutan Di Indonesia, 213–219.




DOI: http://dx.doi.org/10.31604/jpm.v5i1.203-217

Refbacks

  • There are currently no refbacks.